Vennemindevej 45B | 2100 København Ø

Min lejlighed

I 2010 gik jeg for alvor i gang med at renovere min lejlighed. Det første skridt i en længere proces var at få sorteret i alt det, jeg over flere år havde samlet på, beholdt eller taget til mig. Nu stod jeg der og skulle forholde mig skinbarligt til, hvad jeg inderst inde havde lyst til at beholde. Dette gjorde ud fra forskellige kriterier – gør denne ting mig glad? – eller bliver jeg mindet om noget negativt, når jeg ser på denne ting? – passer denne ting til den stil, jeg gerne vil understrege og på en måde rendyrke? – har jeg reelet behov for denne ting? – har jeg tvunget migselv til at beholde denne ting, fordi det var en gave?

Samtidig tog jeg det store skridt at male mine vægge ud fra Zanzibar-planchen fra Beckers Farver – og jeg tog hele skridtet og fulgte den tanke, der lå bag. I samme moment malede jeg mine afhølvede gulve hvide, fordi jeg var kørt surt i alt det afsyrede og rå træ. Det tog tid at få de gulve, jeg i dag nyder hver gang, jeg går på dem.

DANA LIMs gulvfugemasse (no. 553) hjalp mig godt på vej, da brædderne skulle fuges i revnerne

 

 • Type
  3-værelses lejlighed
 • Areal
  108 m2
 • Lokation
  Østerbro
 • Varighed
  1 år
Indretningen

Elegant møblerede lejlighed med ren, moderne stil

 • Livingroom
 • Bathroom
 • Bedroom
 • Kitchen
 • Kitchen
 • Musikstue

  I det, der er egentlig er min spisestue, har mit arvestykke, et såkaldt "babyflygel" af Hornung & Møller, fået ærespladsen. Da sort er en af de fire faver (med reference til Bububu på Zanzibar), der kendetegner rummet, passer det specielt godt til dette rum. Det er i selv et imponerende stykke kunst. De andre tre farver er orange, beige og blå. Bogkasserne er fra Trævarerfabrikernes Udsalg på Østerbrogade. For at kunne male dem købte jeg dem i MDF. Skrivebordet har jeg købt i Paris og malet sort. På den blå væg hænger der et værk af grafikeren Kenneth S Olssson. Den moderne kunst har jeg blandet med ældre kobberstik, jeg har fundet i Paris.

 • Opholdsstue

  Min opholdsstue er meget lys, da den ligger i hjørnet af bygningen. Den har tre vinduer. Da den vender mod vest, er der fra middag til solnedgang direkte lys ind i rummet. De fire farver fra Zanzibar-temaet er her fra øen Pemba. Der er grøn, turkis, hvid og grå (brunlig). Her har jeg blandet nyt (sofa og sofabord designet af C.F. Møller, produceret af Eilersen, en skandinavisk designet standerlampe i valnøddetræ, et værk af Kenneth S Olsson og et grønt gulvtæppe fra Designers Guild - Shoreditch - Lime) med gammelt (Frederik den VII-stole, en engelsk stol betrukket med Christian Lacroix-stof, kobberstik og to salonstole fra mine oldeforældre, ombetrukket med Kvadrat-stof, og en stol fra min tipoldemor).

 • Soveværelse

  Mit soveværelse vender mod vest og fik i november 2018 altan. Temafarverne i dette rum har reference til Pingwe, som er en strand på hovedøen i Zanzibar. Farverne er her hvid, guld, grå og rosa. Loftet har jeg malet med Beckers metalmaling - guld. Jeg holder meget af den grå farve. Den binder ligesom rummet sammen - gør det til en slags grotte. Et sikkert sted at sove.

  Farver

 • Køkken

  Her er farverne med reference til bugten og byen Chwaka på Zanzibars hovedø. Gul, blå, gråhvid og blåsort.

  Mit køkken er det oprindelige fra 1926-27. De gamle elementer var blot olieret, da jeg flyttede ind i 2007. Møblet, hvor gasplade og ovn er, har jeg selv bygget op. Med egetræsplade og skuffe til bestik. Vægfliserne har jeg taget med hjem fra Paris. Spisestolene er fra Trævarerfabrikernes Udsalg og egentlig i rå bøg. De blev sprøjtemalet hos Præmal i Herlev. Spisebordet har jeg selv malet med træmaling i glans 70. Jeg kan godt lide, at køkkenet er ryddet, og der ikke står ting og fylder. Så er det til at komme til.

 • Badeværelse

  Mit badeværelse har oprindeligt haft en stort badekar i støbejern og med løvefødder. I stedet har jeg fået bygget en bruseniche op - i gennemsigtigt glas. Så reduceres rumfornemmelsen ikke. Jeg har selv sat filt op i badeværelset og malet det med vådrumsmaling fra Beckers. Den blå og grålige farve minder mig om hav- og sandelementerne. Badeværelset er atypisk stort for sin tid. Det giver heldigvis mulighed for at have en vaskesøjle.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret med de seneste trends inden for boligindretning

Kontakt

Vennemindevej 45B
2100 København Ø

Telefon: 52 30 08 61

CVR-nr.: 35073280

Følg med
×
Menu
Ring op
Skriv